fbpx
LEERKRACHT Onderwijsondersteuning

Van nieuw bedrijfsidee naar plan van aanpak voor LEERKRACHT Studiecentrum

Van nieuw bedrijfsidee naar plan van aanpak voor LEERKRACHT Studiecentrum

LEERKRACHT Studiecentrum

Met ervaring als docent basisonderwijs is Matthijs Wolterink LEERKRACHT Studiecentrum begonnen. Hij zorgt voor de begeleiding van basisschool- en voortgezet onderwijs leerlingen in Delden en Borne. Daarnaast werkt hij als zelfstandig ondernemer intern op scholen en verzorgt daar o.a. remedial teaching, training Rots & Water, training Ik leer leren en implementatie training executieve vaardigheden schoolbreed. Naast dat hij zelf inzetbaar is bij scholen, verbindt hij ook andere leerkrachten aan basisscholen. Vanuit daar is het idee ontstaan om dit als dienst aan te bieden: LEERKRACHT Onderwijsondersteuning.

Vertaalslag van idee naar website

Matthijs stond op het punt om zijn netwerk te vertellen over zijn nieuwe idee. Via tekstschrijver Willeke kwam hij met mij in contact. De aanleiding was een promotieflyer waardoor het gesprek kwam op zijn website. De website is een belangrijke eerste kennismaking voor potentiële scholen alsook leerkrachten die zich willen verbinden aan LEERKRACHT. Maar hoe vertaalt Matthijs zijn nieuwe bedrijfsidee naar zijn website. Welk verhaal vertelt hij? Wat is zijn aanbod en voor wie?

De sessies; aanbod & persona

Na een kennismaking planden we 2 sessies in en realiseerden we vanuit een goed fundament een plan van aanpak voor de website van LEERKRACHT Onderwijsondersteuning en een heldere aanpak om het bedrijf te laten groeien en de juiste klanten te bereiken, te boeien en te binden.

Tijdens de eerste sessie doken we in de doelgroep. Matthijs ging letterlijk in de schoenen van de klant staan. Hij bepaalde voor wie hij er is en wie hij helpt met zijn product. Het resultaat aan het einde van de middag was een ingevuld personapaspoort.

Tijdens de tweede afspraak gingen we aan de slag met de klantbelofte. Welk resultaat belooft Matthijs aan zijn klant? Klantbeloften vertellen heel concreet wat je doet en hoe je het doet. Door het formuleren van de klantbelofte brachten we het eindresultaat van Matthijs zijn nieuwe idee in beeld.

Matthijs ging vervolgens vol enthousiasme aan de slag met de aanpassingen op zijn website en het in de markt zetten van zijn bedrijfsidee.

“Inspirerend, motiverend, betrokken, meedenkend! Tijdens twee sessies om voor mijzelf helder te krijgen hoe ik een nieuw bedrijfsidee het beste in de markt kan zetten, was Chantal op deze wijze betrokken in het proces. Door haar werkwijze gingen mijn oogkleppen af en werd mijn enthousiasme aangewakkerd. Zij heeft mij op scherp gezet en de juiste richting mee kunnen geven. Dank hiervoor!”

Matthijs Wolterink
Eigenaar, LEERKRACHT studiecentrum

Interessant?

Wil je ook met mij werken aan jouw actieplan en een goed marketingfundament neerzetten? Plan dan een gratis afspraak in mijn agenda in en we bespreken de mogelijkheden. Ik zie uit naar je bericht.