fbpx
Next Trend by Esmee

Strategiesessie en plan van aanpak voor de nieuwe website van Next Trend

Strategiesessie en plan van aanpak voor de nieuwe website van Next Trend

Next Trend

Een eigen bedrijf opzetten die gelijk goed staat en professionaliteit uitstraalt, dat was de wens van Esmee ten Have. Met haar eigen bedrijf Next Trend richt ze zich op bedrijfsaankleding. Het interieur van een bedrijf verzorgen met woonaccessoires, waardoor er met een kleine aanpassing een heel andere sfeer ontstaat en medewerkers zich bijvoorbeeld meer op hun gemak voelen. Aanvullend krijgt de nieuwe website een webshop voor particulieren met woonaccessoires.

De strategiesessie

Voor Esmee waren de grote lijnen helder, maar hoe vertaal je dit naar een goed marketingfundament. Daarvoor ging ik met Esmee een ochtend aan de slag. Terug naar de basis. Ter voorbereiding ontving zij diverse vragen over haar missie, visie en kernwaarden. Zodat we gelijk aan het begin van de sessie de diepte in konden. In de strategiesessie behandelden we vervolgens de stappen om te komen tot een goed marketingfundament, zoals de kernklant, het verhaal dat je vertelt en de oplossing die je aanbiedt. Daarbij bespraken we verschillende manieren om dit voor Esmee nog helderder te krijgen. Zo ging Esmee naar huis met concrete opdrachten, die ze in kleine stappen kan uitvoeren om te komen tot het gewenste resultaat.

Plan van aanpak website

Aan het einde van de ochtend volgde de vertaalslag van de gekozen strategie. We werkten aan een duidelijke structuur voor de nieuwe website. Het resultaat was een heldere navigatie. Esmee ging naar huis met een opzet van een duidelijke menubalk waarmee Esmee haar verhaal kan vertellen. Esmee ontving van mij tips over wat een lezer zoekt op je website, op welke vragen je met je website antwoord wilt geven, hoe een verkooppagina is opgebouwd en wat het belang is van een duidelijke call-to-action.

Zonder plan geen actie. Zonder actie geen resultaat.

Na de strategiesessie had Esmee een plan van aanpak. Voor het vervolg adviseerde ik haar om te gaan werken met een planning met daarin kleine stapjes. Want zonder actie geen resultaat en wanneer de stappen te groot zijn, heb je de neiging om er überhaupt niet aan te beginnen. Ik liet haar een projectplanning zien waarmee ze op een eenvoudige manier in actie kan komen.

“Langere tijd had ik in mijn hoofd om te beginnen met bedrijfsaankleding en het opzetten van een webshop. Oké leuk, maar hoe pak ik dat aan, dacht ik. Eén ding had ik voor mijzelf duidelijk; als ik begin, wil ik het direct goed doen. Dit kon ik niet alleen, dus kwam ik terecht bij LenteBloesem. Na een fijn kennismakingsgesprek kon ik direct aan de slag met het uitwerken van mijn missie en visie. Op een later moment hebben wij elkaar ontmoet tijdens een strategiesessie. Dit was erg verhelderend om een heel concreet beeld te krijgen van mijn toekomstige klant. Daarnaast heeft Chantal mij veel handvatten gegeven om mijn bedrijf en website goed en duidelijk neer te zetten.”

Esmee ten Have
Eigenaar, Next Trend

Interessant?

Wil je ook met mij werken aan jouw actieplan en een goed marketingfundament neerzetten? Plan dan een gratis afspraak in mijn agenda in en we bespreken de mogelijkheden. Ik zie uit naar je bericht.