fbpx
1080x1080_Website_Gaandeweg

Praktische social media tips voor Gaandeweg Uitvaarteducatie

Praktische social media tips voor Gaandeweg Uitvaarteducatie

Gaandeweg Uitvaarteducatie

Gaandeweg Uitvaarteducatie is een opleider in de uitvaartbranche, die haar deelnemers opleidt tot uitvaartprofessionals. Directeur en hoofddocent Geraldine van de Vegte gelooft erin dat we op deze wereld zijn om enerzijds ervaringen op te doen en om anderzijds de lessen uit deze ervaringen te delen op een manier waar je blij van wordt. Bij de opleidingen gaan ze uit van het principe dat deelnemers al het nodige hebben geleerd en ervaren in hun leven. Gaandeweg Uitvaarteducatie vult dit aan met hun specifieke vakkennis. Daarbij wordt de opleiding gegeven door (gast)docenten, die zelf in of rondom het desbetreffende vak werkzaam zijn. Iemand uit de praktijk.

Praktische social media tips

Gaandeweggers zijn echte zelfdoeners. Toen er bij Geraldine en haar collega ’s de behoefte ontstond om meer met social media te doen, was het gelijk duidelijk dat ze vooral praktische en direct toepasbare adviezen wilden om mee aan de slag te kunnen. Daarnaast stelden ze een vooronderzoek met passend advies voorafgaand aan een training op prijs.

Social media Quickscan

Door middel van een Social media Quickscan heb ik de social media kanalen Facebook en Linkedin vanuit mijn optiek en ervaring beoordeeld. In een rapport ontvingen de dames van Gaandeweg mijn adviezen, die ook nog breder gingen. Denk daarbij aan het Google zoekresultaat, Google Mijn Bedrijf, het werken met aanbevelingen en achtergrond informatie over social media gebruik en algoritme.

De social media training

Tijdens de training stonden we eerst kort stil bij het doel waarvoor Gaandeweg Uitvaarteducatie social media wil inzetten. Tevens namen we de quickscan door, behandelden het begrip ‘contentstrategie’ en gingen vervolgens verder met de praktische vertaalslag. Hierbij lag het vraagstuk met name op de werking van Instagram.

Concrete handvatten voor meer online zichtbaarheid

Aan het einde van de training kon er terug worden gekeken op een productieve ochtend, waarin antwoord werd gegeven op onder andere de volgende vragen:
• Hoe promoot je jezelf en jouw bedrijf op social media?
• Waar begin je?
• Wat plaats je?
• Op welk kanaal wil je zichtbaar zijn?
• Wat werkt wel en niet?
• Hoe breng je met een social media kalender structuur aan in het plaatsen van je berichten?
• Hoe vergroot je je bereik?
• Hoe krijg je meer volgers?

Vervolgens was het aan het team van Gaandeweg Uitvaarteducatie om in de praktijk aan de slag te gaan voor meer online zichtbaarheid.

Social media training zakelijk

Wil je samen met je team meer leren over social media? Special voor bedrijven geef ik de social media training zakelijk. In deze training leer je om met regelmaat interessante berichten op social media te plaatsen, die van toegevoegde waarde zijn en die bijdragen aan de boodschap die je als ondernemer wilt vertellen.

Meer weten?

Plan dan een gratis afspraak in mijn agenda in en we bespreken de mogelijkheden voor een incompany training. Ik zie uit naar je bericht.