fbpx

PORTFOLIO >

Chiropractie Tiel Zutphen

Specialist in nek en rug

Betere vindbaarheid en meer conversie voor Chiropractie Tiel Zutphen

Chiropractie Tiel Zutphen

Met twee vestigingen in Tiel en Zutphen is Chiropractie Tiel Zutphen gericht op het efficiënt en doeltreffend behandelen van haar patiënten. Chiropractie helpt mensen met rug- en nekklachten snel, pijnloos en zonder medicijnen van pijnklachten af.

Beter gevonden worden als rug- en nekspecialist

Chiropractie Tiel Zutphen is gespecialiseerd in rug- en nekklachten. Als chiropractie zijn ze altijd op zoek naar nieuwe klanten en daaruitvoort vloeide de wens om continu vindbaar te willen zijn als het gaat om nek- en ruggerelateerde klachten.

ChiropractieTielZutphen

Samenwerken in een team van zichtbaarheid specialisten

Chiropractor Ivar Schenk benaderde Loes Arentsen van Online by Louise met de vraag om mee te denken over een nieuwe website, een modernisering van de huisstijl en frisse nieuwe SEO bestendige webteksten. Daarnaast waren Ivar en zijn compagnon Roel te Kolstee op zoek naar een oplossing waarin een team van specialisten hen ontzorgt op marketing gebied. Belangrijke wens daarbij was een structurele en transparante aanpak.

Marketing projectteam

Webdesigner Loes schakelde tekstschrijver Agnes Folkersma en mij als marketeer in om Chiropractie Tiel Zutphen te helpen bij de realisatie van betere zichtbaarheid en vindbaarheid en meer conversie. Kort daarna werd ook data marketeer Angela Klenner aan het projectteam toegevoegd.

Plan van aanpak voor meer conversie

De basis van het plan van aanpak was het projectteam, bestaande uit Loes, Agnes, Angela en Chantal. Loes nam daarbij de bouw en het design van de nieuwe website voor haar rekening, Agnes verzorgde de nieuwe webteksten, geoptimaliseerd voor SEO op basis van een zoekwoordenanalyse, Angela zorgde voor een analyse van de data in Google Analytics en Chantal nam de coördinatie van het traject op zich samen met het social media beheer. Vanuit dit projectteam haakten we verschillende specialisten aan waar nodig, zoals bijvoorbeeld Ingri Imenkamp van Ovii voor de huisstijl.

De 3 fasen van het plan

Om een goed doordacht online fundament neer te zetten, wat leidt tot een betere zichtbaarheid en vindbaarheid en meer conversie (meer afspraken in de agenda), stelden we als projectteam de volgende fases voor:

  1. Fase 1 > De basis
  2. Fase 2 > Marketing
  3. Fase 3 > Optimalisatie, evaluatie en bijsturen

De basis in fase 1

In fase 1 gingen we terug naar de basis; wie is Chiropractie Tiel Zutphen en waar staan ze voor? We bespraken ondernemersdoelen en maakten een praktische vertaling naar het bereiken van de juiste doelgroep. We bepaalden de strategie en vertaalden dit door naar logische, effectieve en aantrekkelijke communicatie. Op basis hiervan schreef Agnes de webteksten, maakte Loes het design van de website en ontwiepr Ingri de nieuwe huisstijl. 

Marketing in fase 2

Zodra de basis stond, gingen we aan de slag met de invulling van overige marketingmiddelen. Denk hierbij aan social media, nieuwsbrieven, blogs, funnels, video’s met oefeningen, etc. Om bijvoorbeeld social media consistent en consequent in te zetten, stelde ik een content kalender op. We bepaalden gezamenlijk twee of drie thema’s voor social media, die elkaar afwisselen.In deze fase is het van belang om op regelmatige basis zichtbaar te zijn. Klanten willen je immers eerst leren kennen, vervolgens moeten ze je gaan waarderen om daarna het vertrouwen te hebben om over te gaan tot koop. In deze fase zette Angela ook een Google Adwords Campagne op.

Optimaliseren, evaluaeren en bijsturen in fase 3

In deze laatste, altijd doorlopende, fase nemen we – ook nu nog – de tijd voor optimalisatie, denk hierbij aan A/B testen en het behouden van de organische verworven positie in Google. Tijdens vaste evaluatiemomenten kunnen we tijdig bijsturen. In deze fase delen we inzichten vanuit Google Analytics en social media statistieken.

Voordelen van het werken met een projectteam

De voordelen van het werken met een projectteam voor Chiropractie Tiel Zutphen zijn:

• Door een goede investering in de basis (fase 1), besparen ze in volgende fases tijd én geld.
• Door in één keer alles goed op elkaar af te stemmen, is het resultaat beter en bereikt de website eerder de doelen die ze voor ogen hebben. 
• Door het projectteam te laten doen waar ze goed in zijn, kunnen Ivar en Roel zich zorgeloos op hun eigen corebusiness blijven richten.
• Door interne afstemming in het projectteam is er heldere en eenduidige communicatie naar Chiropractie Tiel Zutphen toe.

“Chantal heeft voor onze praktijken in Tiel en Zutphen een vormende en coördinerende rol gespeeld in de realisatie van een nieuwe huisstijl, een nieuwe website en een marketing-plan. Ze heeft dat gedaan samen met een aantal andere disciplines binnen haar netwerk. Binnen deze samenwerking zorgde Chantal altijd voor overzicht, een duidelijk tijdspad en stuurde bij waar nodig. Na de realisatie van bovenstaande draagt Chantal zorg voor een “on-going” marketing proces zodat wij als zorgverleners op dit vlak volledig ontzorgt worden maar tegelijkertijd betrokken blijven. Tot slot is Chantal vooral een ontzettende fijne vrouw om mee samen te werken; doortastend, kundig, invoelend en een gezonde dosis humor.”

Ivar Schenk
Chiropractor & mede-praktijkhouder Chiropractie Tiel Zutphen

Interessant?

Wil je ook werken met mij en je marketing in vertrouwde handen neerleggen? Plan dan een gratis afspraak in mijn agenda in en we bespreken de mogelijkheden. Ik zie uit naar je bericht.