fbpx
Projectcoördinatie 75 jaar Keurslager

75 jaar Vereniging van Keurslagers

Projectcoördinatie Jubileum

75 jaar Keurslager in Nederland

Sinds de oprichting in 1946 is de Vereniging van Keurslagers een sterk collectief. Met bijna 400 winkels in Nederland is de Keurslager een bekend gezicht in vele dorpen en steden en inmiddels uitgegroeid tot een ijzersterk A-merk.

Ledencommunicatie

De Verening van Keurslagers heeft LenteBloesem gevraagd voor haar ledencommunicatie activiteiten in het kader van het 75 jarig jubileum. Bij deze activiteiten staat het zorgdragen voor verbinding maken tussen haar Keurslager-leden en de Vereniging voorop. Voor het jubileum verzorgde LenteBloesem de bladcoördinatie en redactie van de jubileumeditie van het ledenmagazine De Keurslager en de communicatie en ontwikkeling van media-uitingen voor de vakpers.

Jubileumdraaiboek

Special voor het jubileum van de Keurslagers was er een jubileumcommissie opgezet. Samen met de directeur, een drietal adviseurs en de coördinator marketing communicatie volgde een brainstorm en inventarisatie van de wensen en inhoud met betrekking tot de jubileumeditie van het vakblad. Dit resulteerde in een jubileum draaiboek, waarin voor de Keurslager alle informatie te vinden was over het jubileum, het kernverhaal van de Keurslager en de diverse jubileumactiviteiten.

Kernboodschap Keurslager

De kernboordschap van de Keurslager werd op papier gezet door Kristel Veltkamp van Redboots. Er werden verhaallijnen geschreven vanuit consumenten en Keurslagers perspectief. Deze verhaallijnen dienden als ‘kapstok’ om de gevoelswaarde van de kernboodschap te duiden. We gebruikten deze basisverhaallijnen in briefings voor en in de doorvertaling naar diverse campagneonderdelen, waaronder het jubileumdraaiboek.

Drie landelijke jubileumacties

Wie jarig is, trakteert! In het jaar dat de Keurslager 75 jaar bestaat, trakteert de Keurslager consumenten in de winkel op drie jubileumacties. De massamedia communicatie hiervan werd opgepakt door de coördinator marekting communicatie. LenteBloesem verzorgde de vertaling naar de vakpers van het jubileum en de -acties. 

PR Vakpers

De werkzaamheden door LenteBloesem om de branche te informeren over het 75 jarig bestaan van de Vereniging van Keurslagers bestonden uit:

• het bewaken van de voortgang en de planning;

• de ontwikkeling van advertenties, banners en redactionele persberichten voor de vakpers;

• het briefen van de studio en de interne afstemming met Keurslager medewerkers over de communicatieboodschap en de doorvertalng op de verschillende kanalen;

• de coördinatie (aanleveren en uitzetten) van de persberichten, geschreven door Redboots.

Al 75 jaar een krachtig collectief!

De werkzaamheden resulteerden in een prachtig jubileumvakblad en krachtige advertenties om nog meer slagers te enthousiasmeren voor het sterke merk Keurslager. Een club met bijna 400 winkels, die in 75 jaar is uitgegroeid tot een krachtig geheel waar ze hartstikke trots op mogen zijn. En als dochter van een vleesgrossier heb ik met veel plezier een bijdragen mogen leveren aan dit jubileum.

Interessant?

Wil je ook werken met mij en je marketing in vertrouwde handen neerleggen? Plan dan een gratis afspraak in mijn agenda in en we bespreken de mogelijkheden. Ik zie uit naar je bericht.