/*metatag search console*/ /* Social media openen in nieuw scherm */

Portfolio

Eten bij Huzen

De Holtense ondernemer Erik Huzen wilde met zijn Plaza Holten graag verder onder een eigen naam. Eten bij Huzen is het resultaat van de rebranding. Een eigentijdse eetlocatie op het industrieterrein van Holten, naast de Tango en autobedrijf Erik Huzen. In dit traject heb ik de strategiesessie begeleid. Samen hebben we gekeken naar wie het bedrijf is en waar ze voor staan. In een brainstormsessie met het personeel en door middel van moodboards is de nieuwe look onstaan. De vormgeving is verzorgd door Reclamemakers Holten.

De Deventer Tandartspraktijk

Online zichtbaarheid voor haar nieuwe tandartspraktijk in Deventer, dat was de wens van Christina van der Meulen. In de periode van de verbouwing tot aan de verhuizing beheerde ik haar social media kanalen. We namen haar huidige patiënten mee in het verhuizingsproces op Facebook, Instagram en LinkedIn. Ook zette ik de socials in om personeel te werven door middel van Facebook Advertising en LinkedIn Job Posting.

Outdoor Event BBC Salland

Jaarlijks organiseert de Business & Borrel Club Salland een outdoor event. Voor de editie in 2019 ondersteunde ik bij de organisatie van dit event met als thema ‘Expeditie BBC Salland’. In het bos naast de Schipbeek in Bathmen werden de leden onderworpen aan diverse spellen. Van vuur schieten tot spijkers slaan en van het Jenga spel tot de beruchte eetproef. Voor dit event maakte ik het draaiboek en coördineerde op de dag zelf de spellen. The Native Chef, smaakmaker en een serveerartiest puur natuur, verzorgde de catering.

Vereniging van Keurslagers

Het vakblad ‘De Keurslager’ is een magazine voor en door Keurslagers, dat zorgt voor verbinding tussen Keurslagers.

In opdracht van de Vereniging van Keurslagers verzorg ik de bladcoördinatie van het vakblad. Dit houdt in dat ik de informatie binnen de vereniging verzamel, teksten schrijf of redigeer. Ook het afnemen van interviews bij Keurslagers behoort tot de taken. Vervolgens verwerk ik dit in artikelen voor de vaste rubrieken.

Zodra alle input klaar is, informeer ik de studio over de opmaak. De drukproeven controleer ik om uiteindelijk een definitieve drukopdracht te geven. Interne communicatie met medewerkers van de Vereniging en externe communicatie met Keurslagers en partners maken deze opdracht heel veelzijdig en ontzettend leuk om te doen.

Germo Logistiek

 Wat begon met een vraag over de inzet van social media eindigde in een geheel nieuwe website. Germo Logistiek is meer dan een RMO transporteur. Ze zijn specialist in vloeibaar tanktransport. Naast het RMO transport vervoeren ze ook vloeibare levensmiddelen en veevoerproducten. Op de oude website stond niet meer goed omschreven wie ze zijn en wat ze doen.

In een traject waarbij ik de realisatie van de nieuwe website begeleidde kwamen alle aspecten aan bod. Startend bij strategie, gevolgd door vormgeving en resulterend in activatie. Agnes Folkersma van Tekst die Spreekt schreef de webteksten, Michel Velderman van Machines in beeld verzorgde de fotografie van het RMO, feed en food materiaal en de website is gebouwd door Loes Arentsen van Online by Louise.

Een prachtig traject waar mijn ervaring als marketing manager goed van pas kwam. Ik zorgde voor een duidelijke planning, heldere afspraken, de hoofdlijnen en de details én de interne en externe communicatie rondom het traject.

Website lancering Germo Logistiek

In aansluiting op de realisatie van de website organiseerde Germo Logistiek een speciaal medewerkers event voor de lancering van deze nieuwe website. Tijdens dit event werden de medewerkers van Germo Logistiek ontvangen met koffie en taart, konden ze bijpraten met bekende en nieuwe collega’s en werden ze geïnformeerd over het nieuwe materiaal. De inwendige mens kon worden versterkt door een lekkere hap van de snackwagen. En er werd een groepsfoto gemaakt van alle aanwezige chauffeurs.

Tijdens het officiële moment presenteerde de directeur de laatste ontwikkelingen en het traject tot de realisatie van de nieuwe website. Daarna vond de lancering van de nieuwe website plaats door de nieuwe bedrijfsfilm te laten zien en een aftelmoment. Aan het eind van het event kreeg iedereen een leuke give-away: een broodtrommel met logo van Germo Logistiek.

Voor dit event maakte ik een draaiboek op basis van het programma. In de voorbereidingsfase stelde ik een planning tot aan het event op. Op de dag zelf coordineerde ik het event. En na afloop verzorgde ik de interne en externe communicatie door middel van een aantal mailingen en social media berichten.

Dijkman Klompen-atelier

Klompen maken suf? Echt niet! Martin Dijkman is ambachtelijk klompenmaker. In zijn eigen atelier in Luttenberg en op (internationale) beurzen staan hij en zijn partner Marijke klaar om je te ontvangen en demonstraties te verzorgen. Martins missie: het oude ambacht van klompen maken in ere houden. Hij maakt daarbij met veel creativiteit en humor de vertaalslag naar (n)u. Martin leeft voor de klomp.

Toen ik op Facebook de oproep las van Doorpakken Salland om Martin te helpen bij zijn social media heb ik geen moment getwijfeld. Een eerste kennismaking volgde. Wat een passie en bevlogenheid voor dit mooie ambacht. En wat een mooi verhaal. Aan mij om de vertaling te maken naar social media. Met veel plezier heb ik voor Martin een social media kalender gemaakt en plaats ik wekelijks zijn berichten.

Zakelijk in Beeld

In april lanceerden Harmke Oudenampsen en Marije Alma hun nieuwe bedrijf. Zakelijk in Beeld is het trainingsbureau dat je leert jouw verhaal in beeld te vertellen. Harmke & Marije combineren jarenlange ervaring in journalistiek en televisienieuws, kennis van de nieuwste ontwikkelingen over filmen met je smartphone en tien jaar ervaring in het geven van presentatie- & (social)mediatraining.

In de opstart heb ik Zakelijk in Beeld geholpen met het aanbrengen van een gestructureerde werkwijze. Door het invullen van de klantreis is het proces in beeld gebracht. En dat hebben we vertaald naar een heldere werkwijze met behulp van de tool Trello. Daarnaast heb ik diverse marketing middelen opgezet; nieuwsbrieven in Mailchimp, evaluatieformulieren met behulp van Google Forms en voor sales een eenvoudig en overzichtelijk CRM-systeem in Trello.

FysioPro

Serieus aan de slag met social media. Met dat verzoek meldde Ruben Hopster van FysioPro zich bij mij. Tijdens een contentbrainstormsessie brachten we in kaart wat FysioPro wil bereiken met de inzet van social media, wie hun doelgroep is en welke oplossing deze zoekt. Vervolgens heb ik een social media kalender gemaakt.

Bij het creëren van de content zijn we gelijk aan de slag gegaan met het leesbaar maken van de webteksten. Fotograaf Maureen Brinkhof van IAMAUREEN zorgde voor de juiste beelden.

De implementatie van de kalender ligt volledig bij FysioPro. Ik trainde daarvoor de medewerker die verantwoordelijk is voor het plaatsen van de berichten. Door te helpen opstarten en een werkwijze te creëren, gaan ze nu zelf verder met de content verspreiding.

Royal Bel Leerdammer

In opdracht van Royal Bel Leerdammer organiseerde ik twee supermarkt winkelactivaties. Royal Bel Leerdammer faciliteerde deze acties voor deelnemers van Boert Bewust, waar zij partner van zijn. Dit hield in dat de supermarktactie plaats vond voorafgaand aan een evenement van de betreffende veehouder. Het uitdelen en laten proeven van blokjes kaas was een eerste aanknopingspunt om consumenten uit te nodigen voor het evenement van de veehouder. Op dát moment kon de boer de burger informeren over zijn evenement en hem enthousiasmeren om te komen. Royal Bel Leerdammer zorgde voor een demomeubel en de producten voor de proeverij.

Vanuit LenteBloesem | Marketing & Events stelde ik de briefing voor de veehouder op, was ik aanwezig bij de op- en afbouw en coördineerde ik de uitvoering van de winkelactie. Ook ontwikkelde ik een draaiboek voor deze winkelactivatie. Het doel van dit draaiboek was dat Royal Bel Leerdammer in de toekomst winkelactivaties kan inzetten zonder tussenkomst van een bureau.

Redboots

Kristel Veltkamp van Redboots wilde haar eigen middelenmix een boost geven. Ze zocht daarbij een sparringspartner om vaker en sneller tot contentverspreiding te komen. Van haar online zichtbaarheid heb ik een quickscan uitgevoerd en haar geadviseerd over verbeteringen voor haar online profielen. Ook deelde ik mijn tips over quick wins: algoritme, bereik, interactie, betrokkenheid. Om ook daadwerkelijk tot actie over te gaan, hebben we een werksessie gepland. Met behulp van mijn ondersteuning, praktische tools en tricks maakte Kristel snel en doeltreffend highlights en haar eerste stories op Instagram.

Pongers

Structurele marketingondersteuning, dat was de grootste wens van Jan Hendrik Pongers. Iemand die het initiatief neemt, mee denkt en praktische oplossingen bedenkt. Op basis van een brainstormsessie bepaalden we gezamenlijk de thema’s voor de social media kalender van Pongers Precisie Sloop. Stap voor stap nemen we de dingen door die komen kijken bij de inzet van marketing. Projecten krijgen weer een plaats op de website, klanten worden benaderd voor een aanbeveling, verbeteringen voor Google Mijn Bedrijf en Google Analytics worden doorgevoerd en we kijken naar de mobiele weergave van de website en de laadsnelheid. Waar nodig haak ik specialisten uit mijn netwerk aan, zoals een websitebouwer of een ontwerper, om Pongers te ontzorgen en om zo de juiste klanten aan te trekken. 

Secretary Solutions

Anderen in verbinding brengen met haar netwerk, kennis bundelen en resultaten bereiken, dat is wat Hester Wijenberg van Secretary Solutions kenmerkt. Ze liep al een tijd rond met gedachtes in haar hoofd voor een nieuwe stap in haar bedrijf. Maar het lukt haar niet om deze concreet te krijgen. Hoe kon ze die verbindende factor succesvol inzetten? En wat heeft ze daarvoor nodig?

In een strategische sessie hebben we samen een aanpak voor haar nieuwe ondernemersdoelen in kaart gebracht. De ideeën van Hester zijn op papier gezet, waardoor doelen veel helderder zijn geworden en zij inmiddels de volgende stap heeft gezet met haar bedrijf. 

Dit zeggen klanten over mij

Chantal heeft ons bedrijf Zakelijk in Beeld geholpen in de opstartfase. Ze heeft de klantreis in beeld gebracht, en de marketing rondom de lancering gecoördineerd. We hebben prettig samen gewerkt, Chantal bracht overzicht in een voor ons hectische periode, fijn!

Harmke Oudenampsen

Eigenaar, Zakelijk in Beeld

Prettige samenwerking, heldere en duidelijke uitleg. Goede ondersteuning om social media te structureren

Ruben Hopster

Eigenaar, FysioPro

Chantal heeft ons met haar marketing- en communicatievaardigheden geholpen bij het realiseren van diverse projecten binnen de Vereniging van Keurslagers. Chantal is accuraat, heeft kennis van zaken en is doortastend in haar werk. Kortom erg prettig om mee samen te werken.

Denis Hoogeveen

Marketing Brand Manager, Vereniging van Keurslagers