fbpx

Gastblog: Jouw kledingstijl is een vorm van non-verbale communicatie

Wil jij graag weten hoe je marketing succesvol in kunt zetten op een manier die bij je past? Hoe je niet meer in de verleiding komt om je eigen zichtbaarheid uit te stellen en hoe je de juiste klanten naar je toe trekt? In mijn komende reeks aan blogs doorloop ik stap voor stap datgene dat komt kijken bij de inzet van marketing. Daarbij zijn we aangekomen bij de marketingmiddelen. Speciaal voor dit blog heb ik de medewerking van een specialist op het gebied van kleding ingeschakeld: personal shopper en stijlexpert Chanine Krisman van Stijl op Peil. Lees verder voor haar tips om jezelf zelfverzekerd te stylen.

Zeg eens eerlijk.

Als jij ’s ochtends voor de kledingkast staat, denk je dan na over wat je die dag wilt uitstralen?

Wie je die dag gaat ontmoeten?

En hoe je wilt overkomen?

Ik verwacht dat de meerderheid hierop nee zegt.

Toch is het goed om je te realiseren dat je met de juiste uitstraling jouw klanten al heel veel verteld, zonder een woord gezegd te hebben!

Mijn naam is Chanine Krisman en ik ben personal shopper en stijlexpert. Met mijn bedrijf Stijl op Peil help ik je bij het (her)ontdekken van jouw eigen stijl. In dit blog mijn tips om jezelf zelfverzekerd te stylen. Zodat jij op dat netwerkevenement of die ene belangrijke afspraak kunt laten zien wie je bent.

LenteBloesem_1080x1080_Marketing_blog_Chanine_Krisman

Tip 1: Sta iets eerder op en wees bewust van wat je met je kleding uitstraalt

Stel jezelf een aantal vragen voor die dag. Wil ik stijlvol voor de dag komen? Of wil ik juist zakelijk overkomen? Hoe voel ik me vandaag? En als je je net die dag iets minder voelt, kies dan juist voor dat jurkje die fijn zit. Ga af op je intuïtie, maar kies niet altijd praktisch boven stijlvol. Ga verzorgd de deur uit. Een eerste indruk maak je immers maar 1 keer. Ook je lichaamshouding wordt deels bepaald door de kleding die je draagt.

Tip 2: Blijf bij jezelf en volg niet klakkeloos de mode

Wanneer je blind de mode volgt, dan straal je niets bijzonders uit. Ga op zoek naar jouw stijl; kleding die echt bij jou past en laat zien we je bent. Ga experimenteren met wat je draagt en hou bij waar je je fijn in voelt en welk effect het heeft.

Tip 3: De kracht van kleur

De ene dag draag je het liefst zwart, terwijl je de andere dag voor een kleurtje gaat. Waarschijnlijk doe je dit op gevoel en onbewust straal je daarmee misschien al uit hoe je je voelt. Maar kleur heeft meer impact dan je denkt. Hierbij een overzicht van wat je kunt uitstralen met kleur.

  • Blauw: In blauwe kleding kom je beter uit je woorden. Ook straalt het vertrouwen uit en dwing je er respect mee af. Blauw wordt bijvoorbeeld veel gebruik in de politiek. En ga je binnenkort een groep trainen? Dan is blauw altijd goed.
  • Groen: Als je graag op één lijn wilt zitten, kies dan voor groen. Het staat voor balans en samenwerking. Ervaar je veel drukte, kies dan ook voor groen, want je wordt er rustiger van. Er zijn natuurlijk vele soorten groen: knalgroen zet meer aan tot actie, lime groen is de kleur van de ontwikkeling, smaragd groep is voor de denkers en legergroen staat voor harmonie en balans.
  • Rood: Draag je rood, dan ben je moeilijk te stoppen. Rood staat voor vooruitgang, snelheid, actie en passie. Wil je snel beslissingen nemen, ga dan voor rood.
  • Geel: Wil je kennis overdragen of mensen inspireren? Kies dan voor geel. Naast dat het een vrolijke kleur is, worden je hersenen erdoor geactiveerd en worden jij en de mensen om je heen productiever en creatiever.
  • Roze: De kleur roze straalt liefde en zorgzaamheid uit. Roze maakt benaderbaar. Dragers komen over als begripvol, gastvrij en onbaatzuchtig.
  • Zwart: Zwart is misschien veilig en staat heel veel mensen, maar valt ook niet op. Zwart staat voor kracht, macht en mysterie. De drager van zwart toont wilskracht, maar schept ook afstand.

Bovenstaande is een globale toelichting op de impact van de meest voorkomende kleuren, want er bestaan natuurlijk eindeloos veel accenten van een bepaalde kleur. Tip: staat een kleur je niet of vind je het misschien eng om te dragen, begin dan klein en draag de kleur in je sokken, ondergoed of een onderhempje.

Wil je meer over de betekenis van kleuren weten en welke kleuren jou het beste voor de dag laten komen? Schrijf je dan in voor de Stijl op Peil nieuwsbrief via deze link of neem een kijkje op mijn website www.stijloppeil.nl.

Hoe verder?

Voor mezelf is communiceren via je kledingstijl een enorme eyeopener. Ik hoop dat je wat aan de tips van Chanine hebt. In mijn volgende blog lees je de tips van een tekstschrijver als het gaat om het schrijven van goede webteksten. Blijf je me volgen? Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen.

Aangenaam…Chantal Bannink 🙋‍♀

Met mijn bedrijf LenteBloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader ~ die mij LenteBloesem noemde ~ dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen. 

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.