fbpx

NA HET EVENEMENT || Tijd om te evalueren

Is jou gevraagd om binnenkort een evenement te organiseren? Of organiseer je al langer evenementen, maar is een handig stappenplan van harte welkom? Lees dan snel verder! In mijn komende reeks aan blogs leg ik je uit wat er allemaal komt kijken bij de organisatie van evenementen. In dit laatste blog de afronding van het evenement.

 

Weet je nog dat je aan het begin van je evenement je doelstelling hebt genoteerd? Na het evenement is het tijd om deze te evalueren.

‘Bedenk tijdens de voorbereiding van je evenement al wat je van wie wilt weten en op welke manier.’

 

Evaluatie ter plekke

Bespreek gelijk aan het einde van de dag kort met je team het verloop van je evenement en noteer verbeterpunten. Alles zit dan nog vers in je geheugen. Laat deelnemers aan je evenement een evaluatie invullen. Gebruik hiervoor een formulier, die je verspreid op de locatie. Of kies voor een digitale versie, die je desgewenst kunt mailen.

 

Uitgebreide evaluatie

In een uitgebreide evaluatie na afloop inventariseer je of de gestelde doelen behaald zijn. Van alle terugkoppelingen maak je een rapport waarin je verbeterpunten bundelt en een advies noteert voor een volgende editie. Deel deze evaluatie met je team.

 

Bedanken 

Bedank je gasten, sprekers en leveranciers en verzamel ook feedback van hen. Dit zijn waardevolle meningen, die je kunt gebruiken bij je volgende evenement. Bedank ook je deelnemers of bezoekers van het evenement. Stuur bijvoorbeeld een mailing met een leuke fototerugblik of met de aftermovie van je event.

 

Aan de slag

Dit was het laatste blog in deze reeks. Ik hoop dat ik je enthousiast hebt weten te maken om te starten met de organisatie van jouw evenement. Heb je hulp nodig bij de organisatie van je evenement? Neem dan contact met mij op en ik help je graag.

 

Blijf je me volgen? 

Maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen ontvangen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief of volg mij op Facebook, Instagram of LinkedIn.

 

LenteBloesem Marketing & Events

Aangenaam…Chantal Bannink 🙋‍♀

Met mijn bedrijf LenteBloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader ~ die mij LenteBloesem noemde ~ dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen.

 

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.