fbpx

Zie marketing als systeem dat zorgt voor structurele zichtbaarheid

Wil jij graag weten hoe je marketing succesvol in kunt zetten op een manier die bij je past? Hoe je niet meer in de verleiding komt om je eigen zichtbaarheid uit te stellen en hoe je de juiste klanten naar je toe trekt? In mijn komende reeks aan blogs doorloop ik stap voor stap datgene dat komt kijken bij de inzet van marketing.

Meer zichtbaarheid op jouw manier

In mijn vorige blogs heb ik je laten zien wat er komt kijken bij het opzetten van je marketinguitingen: met als doel meer zichtbaarheid. Maar dan wel op een manier die bij jou past, echt laat zien wie je bent en de klanten aanspreekt die bij je bedrijf passen.

Hoe dan?

De meest gestelde vraag die ik vervolgens vaak krijg is: “Hoe maak ik mijn bedrijf structureel beter zichtbaar?” In dit blog neem ik je mee in de stappen die daarvoor nodig zijn.

Doen !

Het allerbelangrijkste is om in beweging te komen. Wanneer je iets heel graag wilt, enorm enthousiast en super gemotiveerd bent, moet je aan de slag gaan. Als je niet in beweging komt, gebeurt er niets. Zonder plan geen actie, zonder actie geen resultaat.

Zie marketing als systeem

Hoeveel tijd je wilt besteden aan marketing is natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je er zelf in wilt stoppen. Maar om het maximale uit marketing te halen, is het belangrijk dat je voorrang gaat geven aan marketing. Reserveer wekelijks tijd in je agenda voor je eigen marketing. Zeker wanneer je echt voor het eerst met je marketing aan de gang gaat. Door er op continue basis aan te werken, wordt het een routine onderdeel in je bedrijf, hou je het makkelijker vol en haal je er meer uit op de langere termijn.

Maak afspraken met jezelf

Het maken van een actieplan gaat vooral over het maken van afspraken met jezelf. Wanneer je marketing gaat zien als een systeem en je tijd reserveert voor je plannen die je op papier hebt gezet, schuif je het werken aan je marketing niet langer vooruit op het moment dat het aan de orde. Gevolg is dat je consequent en consistent zichtbaar wordt. Wanneer je daarbij relevante content publiceert, heb je de sleutel voor succesvolle marketing in handen. Marketing op jouw manier.

Hoe verder?

Bij marketing op jouw manier hoort een keuze van de marketingmiddelen die bij je passen en een publicatiefrequentie die je vol kunt houden. Mijn advies daarbij is liever 2 middelen goed en volledig, dan 10 maar half. Er zijn ontzettend veel middelen waar je voor kunt kiezen. Benieuwd welke mogelijkheden er zijn? Blijf me volgen. Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en ondernemen.

Aangenaam…Chantal Bannink 🙋‍♀

Met mijn bedrijf LenteBloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader ~ die mij LenteBloesem noemde ~ dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen.

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.