fbpx

06 24 24 62 52 info@lentebloesem.com

Gastblog: Waarom video?

Gijs Eggink, eigenaar bij AVEggink, visualiseert communicatie door film, foto en vormgeving. In dit gastblog vertelt hij waarom je juist nu video moet inzetten om jouw verhaal te vertellen. 

Waarom video - Videograaf Gijs Eggink

Waarom video?

Als videograaf krijg ik vaak de vraag wat de toegevoegde waarde van video is. In dit COVID tijdperk zie je vaak dat bedrijven de keuze maken om voorzichtig te zijn met hun marketingbudget. Kijk naar maart vorig jaar, toen veel grote Nederlandse bedrijven afzagen van televisie commercials, omdat ze dat ongepast vonden in tijden van een pandemie. Nu, een jaar verder, zijn er steeds meer initiatieven tot stand gebracht om klanten digitaal te blijven bereiken. Het belang van online zichtbaarheid wordt voor steeds meer ondernemers helder; er worden online trainingen gegeven, het percentage vlogs stijgt enorm en videocv’s zijn de orde van de dag. 

Mijn naam is Gijs Eggink, ik ben videograaf en sinds 1 oktober zelfstandig ondernemer.

Vertel je verhaal met video

Waar COVID voor velen een enorme hindernis is om hun doelgroep te bereiken, biedt video perspectief. Juist nu zijn er prachtige, ontroerende, inspirerende ondernemersverhalen te vertellen. De kern van succesvol zaken doen zit voor het MKB vooral in de gunfactor. Deze gunfactor wordt gecreëerd door de persoon achter de onderneming te laten zien. En wat is hiervoor een betere manier dan videomarketing?

Video is geliefd

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat consumenten het liefst naar videocontent kijken als ze op social media zitten, zelfs zoveel dat videomarketeers 66% meer goede leads per jaar krijgen. Acht op de tien mensen hebben in 2019 een product gekocht nadat ze een Brand video hebben gezien. Dit is in 2020 alleen maar toegenomen. Daarnaast zorgt video voor een 54 keer hogere Google Ranking.

Video onbetaalbaar?

Nou zijn die cijfers natuurlijk hartstikke leuk, maar video is voor veel kleine bedrijven onbetaalbaar. Toch? Dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn. Ten tijde van schrijven is de Samsung s21 ultra net gelanceerd. Een telefoon waar je 8k mee kan filmen. Toegegeven, als vakman prik ik daar doorheen. Met een telefoon zal je nooit hetzelfde resultaat hebben als met een professionele camera. Maar in plaats van je te focussen op wat niet kan, probeer te kijken naar dingen die wel kunnen.

Video verbetert je conversie

Een kort interviewtje of vlog waarin jij jezelf voorstelt mag als kleine ondernemer best een beetje rommelig ogen. Het hoeft niet perfect te zijn. Zeker een vlog niet. Door video’s toe te voegen op landingspagina’s met alleen maar tekst, verbeter je de conversie van die pagina. Met andere woorden je krijgt een stuk meer aandacht dan een ander die hetzelfde verhaal alleen typt. Daarnaast creëer je expertise én laat je je uitstraling als persoon zien.

Video; voor een ander maar niet voor mij

Misschien herken je het. Je hebt al meerdere pogingen gedaan om een goede video op te nemen. Elke keer als je jezelf terug ziet op beeld, valt je iets op. Praat ik echt zo? Zie ik er niet gek uit? Doe ik raar met mijn handen? En om dan over de montage nog maar niet te spreken. Terwijl je weet dat jouw verhaal in video veel beter blijft hangen dan dat van je concurrent.

Een vliegende start met video

Is de drempel om zelf aan de slag te gaan met video nog te hoog? En besteed je het maken van jouw bedrijfsvideo toch liever uit? Dan heb ik als ervaren videograaf een uniek aanbod voor je. Al vanaf 400 euro maak ik een introductievideo voor je. Meer info vind je via deze link.

AV Eggink Logo

Aangenaam…Chantal Bannink 🙋‍♀

Met mijn bedrijf LenteBloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader ~ die mij LenteBloesem noemde ~ dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen.

Blijf je me volgen? Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen.

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.