fbpx

Trek jouw ideale klant aan met het juiste aanbod

Wil jij graag weten hoe je marketing succesvol in kunt zetten op een manier die bij je past? Hoe je niet meer in de verleiding komt om je eigen zichtbaarheid uit te stellen en hoe je de juiste klanten naar je toe trekt? In mijn komende reeks aan blogs doorloop ik stap voor stap datgene dat komt kijken bij de inzet van marketing. In een eerder blog nam ik je mee in het opstellen van persona’s om zo je klant te visualiseren. Maar hoe ontwikkel je een waardevol aanbod dat jouw ideale klant aantrekt? In deze blog help ik je op weg.

Klantbelofte

Klanten aantrekken wordt makkelijker als je weet tegen wie je het hebt. Vandaar de persona uit een vorig blog. Met jouw aanbod doe je een belofte aan je klanten. Deze unieke belofte is het uitgangspunt van jouw dienstverlening dat je altijd waar wilt maken. Hoe duidelijker deze belofte is, hoe beter klanten aanhaken op deze belofte. Klantbeloften vertellen heel concreet wat je doet en hoe je het doet.

 

De weg ernaartoe

Met het formuleren van je klantbelofte breng je het eindresultaat van jouw product of dienst in beeld. De weg ernaartoe communiceren is minstens zo belangrijk. Neem je klant mee in de stappen die nodig zijn om tot het eindresultaat te komen. Dit maakt het eindresultaat behapbaar. Vertaal je aanbod in een stappenplan en maak je aanbod hiermee nog waardevoller.

 

Onderzoek

Bij het ontwikkelen van je aanbod kun je gemakkelijk allerlei aannames doen. Wil je dingen zeker weten, dan raad ik je aan om onderzoek te doen. Vraag bestaande of potentiële klanten naar de dingen die jij denkt dat ze denken en kom zo te weten of je wel echt dat aanbod samenstelt waar zij op zitten te wachten.

 

Hoe verder?

Met klantbeloften geef je een duidelijk signaal af wat je klant kan verwachten. Het vertelt wat jouw aanbod concreet oplevert. In mijn volgende blog geef ik uitleg over het maken van een actieplan voor verschillende marketingmiddelen. Blijf je me volgen? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen.

 

Aangenaam…Chantal Bannink 🙋‍♀
Met mijn bedrijf LenteBloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader ~ die mij LenteBloesem noemde ~ dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen.

 

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.