fbpx

In 3 stappen naar een heldere productpropositie

Herken het probleem van je klant en biedt met jouw product de oplossing!

  • Heb jij een ontzettend gaaf product?
  • Waar je volledig achterstaat?
  • Een product waarvan je weet dat het een perfecte oplossing is voor het probleem van je potentiële klant?

Volg dan onderstaande stappen en zet een heldere productpropositie neer.

Stap 1: Het probleem

In een goede productpropositie schets je het probleem van de klant. Benadruk de pijnpunten waar de klant mee zit. Benoem onzekerheden die spelen. En beschrijf met welke vragen klanten bij je komen. Welke wens heeft je (potentiële) klant?

Stap 2: De oplossing

De basis van jouw product is dat je als ondernemer volledig in je product gelooft. De oplossing van jouw product bestaat uit de unieke kenmerken van jouw product. Vertel over deze kenmerken en de toepassingsmogelijkheden van je product. Maak de uitleg praktisch en begrijpelijk, zodat je klant het direct snapt. Wanneer jouw product echt de oplossing is voor zijn of haar probleem, dan wordt je product relevant en is het van meerwaarde. Weerleg in deze stap ook eventuele twijfels die je klant heeft en beantwoord veelgestelde vragen.

Stap 3: Jouw werkwijze

Hoe ziet een samenwerking met jou eruit? Wat kan de klant verwachten als hij of zij kiest voor jouw product? In deze derde stap vertel je over jouw werkwijze. Deze aanpak kan bijvoorbeeld uit 3 onderdelen bestaan; kennismaking, ontwerp, realisatie. De kennismaking gebruik je voor je inventarisatie. Met het ontwerp geef je je advies of maak je het plan. En de uitvoering van je product komt terug in het onderdeel realisatie. Door jouw werkwijze op te nemen in je productpropostie maak je je aanbod compleet.

Praktische hulp nodig?

Kun je mijn hulp gebruiken om in actie te komen? Aarzel dan niet en neem contact met mij op en ik help je graag op weg met jouw marketing. Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Ik help je graag.

In_3_stappen_naar_een_heldere_productpropositie_website_Lentebloesem

Blijf je me volgen?

Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen.