fbpx

Hoe houd je marketing simpel?

Vertel het echte verhaal

Wat is je kernboodschap?

Je kunt zover gaan als je wilt met marketing. De kunst is om het in het begin vooral simpel te houden. De basisboodschap, de reden waarom je bent gaan ondernemen, is de eerste boodschap die je de wereld in brengt. Als je die boodschap goed kan vertellen, dan heb je de beste marketing. Dit krijg je door dicht bij je oorspronkelijke idee te blijven. De kernboodschap moet je vasthouden. Doe je dit niet en ga je naar allerlei marketingbureaus dan krijg je niet het echte verhaal. Het eerste verhaal moet uit jezelf komen.

De basis van je marketing

Start niet met te grote uitgaven op het gebied van marketing. Wanneer je je verhaal helder hebt (zie ook mijn vorige blog over een heldere productpropositie), laat je dan helpen door een specialist die jouw verhaal op papier zet. Op die manier ontstaat je eerste marketingboodschap. Laat jouw enthousiasme als ondernemer en je geloof in jouw onderneming hierin terugkomen. Dit vormt de basis om klanten te overtuigen voor een aankoop.

De kracht van herhaling

De volgende stap is om je marketingactiviteiten gedisciplineerd te herhalen. Want als je alleen af en toe iets doet dan bereik je de markt onvoldoende om een voortdurende stroom van aanvragen te krijgen. Om de klant te overtuigen van je onderneming en producten, moet je regelmatig met interessante dingen de markt opschudden en vertellen dat je er bent. De kracht zit hem simpelweg in de herhaling en daarin zijn de 3 D’s (Doen, Discipline, Doorzetten) de sleutelwoorden.

Wanneer is marketing succesvol?

Doe je veel aan marketing, maar krijg je geen aanvragen voor jouw product of dienst, dan doe je iets niet goed. Want succesvolle marketing leidt tot een klant die geïnteresseerd is in jouw product of dienst. Hou hiervoor je marketing simpel, zorg dat het aan alle kanten klopt en dat je het met precisie uitvoert.

Praktische hulp nodig?

Kun je mijn hulp gebruiken om in actie te komen? Aarzel dan niet en neem contact met mij op en ik help je graag op weg met jouw marketing. Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Ik help je graag. 

Blijf je me volgen?

Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en ondernemen.