fbpx

06 24 24 62 52 info@lentebloesem.com

Gastblog: LinkedIn, daar moet je zijn! 

Speciaal voor dit blog heb ik de medewerking gevraagd van een specialist op het gebied van contentcreatie: tekstschrijver Yvonne Doff van The Writing Woman. Lees verder voor haar tips over schrijven op LinkedIn.

LinkedIn, the place to be! Zeker als je zakelijke contacten op wilt doen. LinkedIn is een zakelijk online platform met de nadruk op zakelijk. Het is niet hetzelfde als Instagram of Facebook, dus post liever geen vakantiefoto’s hier. Maar wat laat je dan wél zien?

Ik ben Yvonne Doff en ik ben tekstschrijver in Nijmegen. The Writing Woman is mijn eigen tekstbureau, waarmee ik ondernemers help hun verhaal neer te zetten. 

GastBlog Yvonne Doff

Deel relevante en waardevolle informatie

Het delen van relevante en waardevolle informatie is belangrijk en dit doe je door een bijdrage, artikel, video of foto te delen. Dit is overigens wel anders dan de foto’s/video’s die je deelt op Facebook of Instagram, want dat wordt meer als een persoonlijk platform beschouwd. Laat op LinkedIn bijvoorbeeld je expertstatus zien en geef bijvoorbeeld tips over een onderwerp uit jouw vakgebied. Of je deelt jouw ondernemersreis: hoe ben je gekomen waar je nu staat?

Door actief te zijn op LinkedIn, te reageren op bijdragen én door zelf waardevolle content te plaatsen, zorg je ervoor dat je zichtbaar en vindbaar bent. Zo weten mensen wat je doet en op deze manier denken ze sneller aan jou voor een opdracht, project, functie of bestelling.

Prikkel de lezer vanaf de eerste letter

Daag je connecties uit en prikkel ze vanaf de eerste letter die je typt. Spanning is een goede manier om je lezer te prikkelen. Waarmee kan jij de lezer prikkelen en verleiden om door te lezen?

Als je goed bent in verhalen vertellen, gebruik storytelling. Creëer je eigen hero verhaal (je hebt een belemmering/tegenslag overwonnen om te komen waar je nu staat). Durf je kwetsbaar op te stellen en zorg voor herkenning.

Breng structuur aan

Hoe maak je een tekst goed leesbaar? Het werkt erg goed om structuur aan te brengen in je tekst. Zorg allereerst voor een pakkende titel, want zo weet de lezer wat hij/zij kan verwachten. Daarnaast moet je rekening houden met alinea’s (witregels). Zo zorg je gelijk voor overzicht en is de tekst scanbaar voor de vluchtige lezer. Boven elke alinea zet je een goede kop. Op die manier ziet de lezer gelijk waar de alinea over gaat. Als je een opsomming wil geven, dan gebruik je bullet points. Witregels en bullet points zorgen voor lucht in je tekst. Vergeet ook interpunctie niet. Het lijkt een klein iets, maar het is groter dan je denkt. Maak dus gebruik van punten, komma’s, aanhalingstekens en haakjes, want je wilt natuurlijk wel dat je zin lekker loopt.

Spreek de lezer direct aan

Welke tekst je dan ook schrijft voor LinkedIn: een samenvatting, bijdrage of artikel, spreek de bezoeker van je LinkedIn-profiel direct aan. Zeg niet ‘ik ben Yvonne en ik schrijf teksten’ of ‘ik heb weleens last gehad van stress’. Maar begin je zin door de lezer gelijk in jouw tekst te betrekken. Voorbeeld: Ervaar jij stressklachten ten gevolge van de berichtgeving over [actualiteit]? Zorg voor herkenning en maak gebruik van emotie. Prikkel je volger, maak de lezer nieuwsgierig, schrijf in actieve vorm en schrijf altijd over jezelf in de eerste persoon.

LinkedIn, the place to be

LinkedIn is dé plek waar je moet zijn als je je zakelijk meer wilt profileren. Onthoud hierbij dat je content maakt op 3 punten: het hoofd, het hart en de handen. Zorg dat je volgers iets leren (hoofd). Dat je hen raakt met je content (hart). En dat ze in beweging komen (handen). Als je artikel veel wordt gelezen en geliked door je netwerk, komt het ook buiten je eigen netwerk terecht. Op deze manier verspreid je je bijdrage of artikel razendsnel.

Wil je meer weten over de schrijven voor social media en contentcreatie? Neem gerust contact met mij op via Instagram, LinkedIn of neem een kijkje op mijn website www.thewritingwoman.nl

Aangenaam…Chantal Bannink 🙋‍♀

Met mijn bedrijf LenteBloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader ~ die mij LenteBloesem noemde ~ dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen.

Blijf je me volgen? Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen.

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.