fbpx

06 24 24 62 52 info@lentebloesem.com

Gastblog: Canva groeit met jou mee als ondernemer

Canva-kenner Ankie Gijsel van Graphic Avenue vertelt je in dit blog alles over het effectief inzetten van Canva voor jouw bedrijf. Als grafisch vormgever helpt ze ondernemers met hun huissstijl en zichtbaarheid. 

800x600_Blog_Canva_Ankie_Gijsel

Canva is hét online ontwerpprogramma van dit moment

Je hebt er vast al van gehoord. Of misschien gebruik je het al. De mogelijkheden zijn eindeloos en er komen telkens nieuwe features bij. Je kunt kiezen tussen de gratis en de Pro versie. Met de gratis versie kan je al heel veel. Voordeel van de Pro versie is dat alle elementen en foto’s inbegrepen zijn en je nooit hoeft bij te betalen als je een ontwerp wilt downloaden. Ook biedt de Pro versie een aantal extra features aan, onder andere een social media planning tool, een brand kit om al je huisstijlelementen in te verzamelen, eigen lettertypes uploaden enz.

Als startende ondernemer is Canva ideaal

 Als je net begint, heb je meer dan voldoende aan de gratis versie. In het begin wil je, vanwege de kosten, veel in eigen hand houden. Je bent onder andere je eigen ontwerpbureau en Canva is hierbij je vriend. Door goed gebruik te maken van de vele sjablonen die Canva biedt, maak je in weinig tijd een professioneel ontwerp. Om je logo te ontwerpen, je visitekaartje vorm te geven, je eerste folder te maken, enz. Je kunt je ontwerp downloaden als PNG, JPG en PDF. Zo heb je altijd het juiste bestandsformaat.

Canva als planningstool

Vergeet ook je social media niet. Al je social media posts kan je maken in Canva én vervolgens inplannen met Canva. Een aparte planningstool heb je niet meer nodig. Je creativiteit kent geen grenzen binnen Canva. Van statische posts tot creatieve video’s en animated gif’s. Met Canva zorg je ervoor dat jouw posts gaan opvallen in het overspoelde online landschap.

Canva voor Teams

Maar ook als je al wat langer ondernemer bent, biedt Canva super veel voordelen. Met Canva voor Teams kan je eenvoudig alle templates van jouw bedrijf voor al je teamleden toegankelijk maken. Zo ben je verzekerd van eenheid en consistentie in alle ontwerpen die gemaakt worden binnen jouw bedrijf. En jij hebt de controle. Jij bepaalt wat je wel en niet deelt met je team. 

Presentaties maken met Canva

Vergeet Power Point. Canva zet je ook in voor het maken van de mooiste presentaties. En ook het presenteren doe je eenvoudig direct vanuit Canva via een aangesloten beamer bijvoorbeeld, terwijl je aantekeningen per slide op jouw laptopscherm verschijnen. Ideaal. En ook hier biedt Canva volop keuze in het gebruik van sjablonen, die je eenvoudig omkleurt naar jouw huisstijlkleuren.

Alles kan je opmaken in Canva: jaarverslagen, rapporten, enz. Geen geklungel meer in Word met verspringende teksten als je een afbeelding wilt invoegen. Maak gebruik van de diverse templates die Canva biedt en laat zien hoe creatief jouw bedrijf is.

Tijd voor een brainstormsessie? Ook dan zet je Canva voor Teams in. Je kunt gezamenlijk aan 1 document werken en de creativiteit laten groeien. Werk door op de ideeën van elkaar.

Kortom: Canva kan de creativiteit en efficiëntie van jouw bedrijf een enorme boost geven.

Er valt veel meer uit dit programma te halen dan de meeste bedrijven op dit moment doen. Het is de moeite waard om Canva goed in te richten en in te zetten voor alle communicatie-uitingen van jouw bedrijf. Je verhoogt de zichtbaarheid van je bedrijf en de consistentie hiervan aanzienlijk wanneer alles op 1 plek beschikbaar is.

Canva effectief gaan inzetten voor jouw bedrijf? Mijn naam is Ankie Gijsel en met Graphic Avenue help ik je graag met professioneel zichtbaar zijn. Ik geef onder andere diverse Canva trainingen. Nog nooit met Canva gewerkt? Start dan met de basiscursus Canva. Volg mij op Instagram om regelmatig Canva tips te krijgen.

Graphic Avenue - Ankie Gijsel

Aangenaam…Chantal Bannink 🙋‍♀

Met mijn bedrijf LenteBloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader ~ die mij LenteBloesem noemde ~ dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen.

Blijf je me volgen? Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen.

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.