fbpx

Doen, Discipline, Doorzetten

Laat jij je in je ondernemerschap door allerlei dingen tegenhouden waardoor het maar niet lukt om succesvol te ondernemen? Onthoud dan de 3 D’s: Doen, Discipline en Doorzetten.

Doen

De belangrijkste stap is doen.

Begin!

Start before you’re ready.

Ga doen!

Lukt het niet om te starten? Onderzoek dan wat je tegenhoudt. Ben je bang om te falen? Of kun je praktische bezwaren ontdekken? Wellicht is de eerste stap te groot en komt er uitstelgedrag om de hoek kijken. In dit blog lees je 5 tips om uitstelgedrag te doorbreken. Niets is zo moeilijk als beginnen, maar dat is echt wat er moet gebeuren. Dit is het moment om over te gaan tot beweging. Ook al ben je nog zo gemotiveerd, enthousiast en wil je het heel graag, als je niet in beweging komt, gebeurt er niets. Het is een kwestie van beginnen. Door te doen, ontdek je wat er nodig is. Je ervaart wat werkt en wat niet werkt en zo bouw je stap voor stap aan je bedrijf. 

Discipline

Zodra je bent begonnen, schuilt er een gevaar. Misschien herken je het wel. Dat je met van alles bezig bent, maar dat er geen focus is. Ga dan aan de slag met discipline. Wanneer je dit woord op zoekt in de Van Dale krijg je als resultaat: Dis·ci·pli·ne (de; v): regime van strenge gedragsregels. Waarbij regime een synoniem is voor leefregel of werkwijze. Met andere woorden: breng structuur aan in dat wat je doet. Ga niet als een ‘kip zonder kop’ aan de slag. Bij dit punt gaat het om afspraken maken met jezelf om een goed fundament voor jouw bedrijf neer te zetten. Leg succesvolle activiteiten vast om te doorgronden waarom iets gebeurt. Je leert hierdoor beter begrijpen hoe je dat succes in de toekomst nog een keer kunt neerzetten. 

Doorzetten

Doorzetten is heel belangrijk als je succesvol wilt worden. Napoleon Hill schreef er in zijn boek Think and Grow Rich het volgende over: “Een opgever wint nooit en een winnaar geeft nooit op”. Tachtig jaar geleden ontdekte Napoleon Hill al dat de meeste succesvolle zakenmensen deze denkwijze toepasten. Als je iets écht wilt bereiken, geef je nooit op. Dat wil niet zeggen dat het zonder vallen en opstaan gaat. Niets gaat vanzelf, maar met geloof in jezelf en bevlogen passie, lukt het je om door te zetten. Doen en vaardig worden kun je alleen als je de passie hebt en houdt om dingen te blijven doen.

Praktische hulp nodig?

Kun je mijn hulp gebruiken om in actie te komen? Aarzel dan niet en neem contact met mij op en ik help je graag op weg met jouw marketing. Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Ik help je graag. 

Ondernemen is Doen Discipline Doorzetten Chantal Bannink LenteBloesem

Blijf je me volgen?

Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen.