fbpx

Doe mij maar klanten!

Was het maar zo’n feest. Je langgekoesterde droom om een onderneming te starten, is werkelijkheid geworden. Je hebt er je ziel en zaligheid in gelegd, maar dan ontbreekt er één cruciaal element: klanten. Het is een simpel feit dat geen enkel bedrijf kan bloeien zonder een klantenkring.

MBO-studenten

Het was een feestje. Om de studenten van de opleiding Interieuradviseur aan het MBO wegwijs te maken in de wereld van marketing. Ik kreeg de kans om mijn kennis te delen en hen inzicht te geven in de essentie van klantenwerving. Gezien hun keuze-onderdeel ‘oriëntatie op het ondernemerschap’ was dat een goede timing.

Social media

In de hedendaagse marketing is social media ongetwijfeld een van de meest zichtbare aspecten. Niet verrassend gezien het feit dat 14,3 miljoen Nederlanders actief zijn op social media, waarbij ze gemiddeld bijna 2 uur per dag spenderen. Voor MBO-studenten, doorgaans tussen de 16 en 22 jaar oud, die voornamelijk gebruikmaken van platforms als BeReal, Snapchat en Instagram, is het dan ook een waardevol besef dat hun toekomstige klanten mogelijk actief zijn op Facebook. Ter illustratie: Facebook staat na WhatsApp nog steeds op de tweede plaats als meest gebruikte social media platform, met 10,1 miljoen Nederlandse gebruikers waarvan 6,6 miljoen dagelijks actief zijn. (Bron: Newcom.nl)

Wie is je klant?

Terugkomend van social media naar marketing, draait alles uiteindelijk om de klant. Zonder klanten is er simpelweg geen bestaansrecht. Dit brengt ons bij een essentiële vraag: wie is je klant? Wat denkt hij of zij? Wat voelt hij of zij? Wat doet hij of zij? Dit was het moment tijdens het gastcollege waarop ik de MBO-studenten uitdaagde om hun eigen perspectief achter te laten en zich te verplaatsen in de schoenen van hun ideale klant. Niet letterlijk, natuurlijk! Wat er dan gebeurt, blijft altijd fascinerend om te zien. Een klant visualiseren in de vorm van een persona doet deze tot leven komen. Dit maakt het veel eenvoudiger om het probleem van de klant te begrijpen en de oplossing die jouw bedrijf biedt te formuleren. Benieuwd? Neem dan een kijkje op: www.lentebloesem.com/personaworkshop.

Onderneem vanuit je diepste drijfveer

Naar mijn mening draait marketing om het vertellen van wie je bent, wat je doet en vooral waarom je het doet. Telkens opnieuw. Het uiteindelijke doel? De klant zo goed mogelijk leren kennen en begrijpen, om vervolgens een product of dienst aan te bieden dat aansluit bij de behoeften van de klant. Het waarom achter jouw bedrijf is daarbij van cruciaal belang. Hierin schuilt namelijk jouw diepste overtuiging als ondernemer, jouw inspiratiebron. Als je erin slaagt om je klant te raken met jouw ‘waarom’, en jouw product of dienst biedt een oplossing voor het probleem van de klant, dan is de klant verkocht.

Meer weten?

Een gastcollege van twee uur is natuurlijk onmogelijk om volledig samen te vatten in een blogpost van 3000 woorden. Mocht ik je hebben geïnspireerd en wil je meer weten, dan sta ik klaar om mijn kennis op het gebied van marketing met je te delen. Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com of plan vrijblijvend een afspraak in in mijn agenda.

Blijf je me volgen?

Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing.