fbpx

De verbindende rol van een marketeer

Marketing is heel breed. Een marketeer zorgt er eigenlijk voor dat jouw merk groeit, hij of zij ‘vermarkt’ jouw product of dienst. Niet elke marketeer doet exact hetzelfde. Er zijn veel verschillende specialisten: de content marketeer, de online marketeer, de brand marketeer, en nog veel meer. Maar waar doe je goed aan als je marketing wilt inzetten voor je bedrijf? Wie vraag je?

Wat doet een marketeer?

Een marketeer is de spilfiguur, de spin in het web, de schakel tussen een organisatie en de markt. Een marketeer onderzoekt de behoeften van jouw bedrijf en van jouw doelgroep en hoe de inzet van marketing daar in kan voorzien. Daarnaast bekijkt de marketeer hoe je je als merk onderscheidt. Marketing draait ook om leads genereren, nieuwe inzichten bieden, en vooral: een verbindende factor zijn tussen jouw bedrijf, jouw klanten en andere specialisten op het gebied van marketing. De schakel tussen strategie en uitvoering.

De marketeer als verbindende factor

Niet iedereen weet welke petten een marketeer draagt en welke specialisaties er allemaal zijn. Naast de vele specialisaties die marketing kent, zijn er ook brede marketeers die de verbindende factor tussen jouw bedrijf, jouw klant en de specialist zijn. Een voorbeeld om het verschil tussen een marketing generalist en een specialist aan te duiden: er werken verschillende specialisten in een gezondheidscentrum met elk hun eigen talenten. Ze kennen elkaars kwaliteiten en kunnen goed bij elkaar terecht. De verbindende factor in dit geheel is de generalist, de huisarts in dit voorbeeld. Je moet eerst bij de huisarts op bezoek, wil je doorverwezen worden naar de psycholoog, de diëtist of bijvoorbeeld de fysiotherapeut. De marketing generalist ziet – net als de huisarts – de grote lijnen en heeft een breed blikveld.

Mijn rol als marketeer, van alle markten thuis

Zo zie ik mezelf ook, als de spil. Daar waar het nodig is, schakel ik mijn ’team’ in, de mensen die nodig zijn. Ik maak planningen om het grote geheel te zien en ik houd iedereen aangehaakt, zonder de strategische koers uit het oog te verliezen. Daar krijg ik veel energie van.

-	De marketeer, van alle markten thuis

De kracht van samenwerking

Als brede marketeer geloof ik in de kracht van samenwerking, want samen kom je verder. In een kennismakingsgesprek met de klant hoor ik als snel met welk probleem jij als klant zit. Belangrijk is om niet meteen een diagnose te geven, maar om terug te gaan naar de basis. Als marketeer wil ik weten waar jouw bedrijf voor staat, wat jullie doen en of je bedrijf dat ook intern en extern communiceert. Door een strategiesessie te houden, kom ik erachter wat het vraagstuk is. Hierna maak ik een plan van aanpak en schakel de juiste specialisten in. Het gezamenlijke belang is om een zo passend mogelijke oplossing voor jou als klant te presenteren.

Zin om kennis te maken?

Wil je meer weten over het brede perspectief van een marketeer en durf jij marketing in vertrouwde handen te leggen? Met mijn bedrijf Lentebloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader – die mij LenteBloesem noemde – dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen. Ik bundel mijn kracht met die van specialisten en mijn netwerk om samen iets moois neer te zetten voor jou. Nieuwsgierig geworden wat ik voor jou en jouw bedrijf kan betekenen? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.

Blijf je me volgen?

Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing.

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.