fbpx

Angst voor het onbekende…

“Hierbij deel ik u mede, dat u voor opname in het Streekziekenhuis Koning Beatrix wordt verwacht op vrijdag 12 maart 2021 om 12:00 uur.”

Daar staat het dan. Zwart op wit.

Het moment waarvan ik wist dat het zou komen. De hernia operatie. Na anderhalf jaar van elke dag pijn. Uitstralende pijn in mijn voet bij het aandoen van mijn schoen, bij het zitten op een stoel en bij lang staan. Zou deze operatie de weg terug zijn naar pijnvrij leven en bewegen?

Ik ben er vrij nuchter onder

Praktisch ook. Nu ik de datum weet, kan ik toewerken naar een goede overdracht. Klanten inlichten, in het voren werken, social media berichten inplannen en werkzaamheden overdragen. Ik heb het onder controle en dat voelt goed. Laat die operatie maar komen.

12 maart, half zes

Ik word wakker van het licht van de wekker. Vandaag is de dag. Ik sleep mezelf naar beneden. Maak een ontbijt. Geen kwark met muesli dit keer, maar crackers. ‘Liever geen zuivel’, zei de anesthesist mij eerder deze week. Om zes uur neem ik mijn laatste hap. Vanaf dan blijf ik nuchter tot het moment van opname.

Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest

Vanaf het moment dat ik het ziekenhuis in Winterswijk binnenstap gieren de zenuwen door mijn lijf. Waar ben ik bang voor? Het onbekende. Het loslaten van de controle. Mijn lot in andermans handen leggen. Mijn zelfverzekerdheid is ver te zoeken. Ik breek op de OK, barst in huilen uit, word gerustgesteld. En het laatste dat ik me herinner is het kapje op mijn mond en de narcose die zijn werk doet.

Angst voor het onbekende

Ik word wakker op de uitslaapkamer

Mijn aandacht gaat gelijk naar beneden. Ik beweeg mijn tenen en dat lukt. Opluchting. Mijn zicht is nog vaag, mijn keel kriebelt van de beademingsbuis en ik bibber van de kou. Ik merk op dat het infuus na 2 pogingen links nu in mijn rechterhand zit. Langzaam kom ik bij. ‘De operatie is geslaagd’, hoor ik de neurochirurg zeggen. ‘Succes met het herstel, ik bel je over 6 weken’.

Dat was het dan

De angst voor het onbekende. In handen gegeven van een team van specialisten. Vakmensen die weten wat ze doen. Die op elkaar zijn ingespeeld. Routine hebben opgebouwd. En die ook de route van herstel voor me hebben uitgestippeld.

2 weken na de operatie

Gedisciplineerd volg ik het schema van de fysio. En met plezier. Dertig minuten lopen, zitten of staan per keer. Ik geniet van de wandelingen. Trek mijn schoen aan zonder pijn. Ontdek dat de natuur tot bloei komt. Nog even een pas op de plaats. Zodat ik straks weer anderen kan helpen om tot bloei te komen. Ik kan niet wachten.

Kun jij ook niet wachten?

• Wil je 1-op-1 werken met mij en meer leren over social media?
• Wil je je marketing in vertrouwde handen neerleggen?
• Wil je praktische marketingondersteuning om ook daadwerkelijk over te gaan tot actie, zodat het niet bij plannen blijft?

Vanaf 12 april is het weer mogelijk om een afspraak met me in te plannen. Reserveer nu een plekje in mijn agenda.

Aangenaam…Chantal Bannink 🌸

Met mijn bedrijf LenteBloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader ~ die mij LenteBloesem noemde ~ dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen.

Blijf je me volgen? Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen.

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.