fbpx

06 24 24 62 52 info@lentebloesem.com

8 tips om je website te verbeteren

Wil jij graag weten hoe je marketing succesvol in kunt zetten op een manier die bij je past? Hoe je niet meer in de verleiding komt om je eigen zichtbaarheid uit te stellen en hoe je de juiste klanten naar je toe trekt? In mijn komende reeks aan blogs doorloop ik stap voor stap datgene dat komt kijken bij de inzet van marketing. Daarbij zijn we aangekomen bij de marketingmiddelen. Speciaal voor dit blog heb ik de medewerking van een specialist op het gebied van webdesign en webbouw ingeschakeld: Loes Arentsen van Online by Louise. Lees verder voor haar 8 tips om je website te verbeteren.

Stel je eens voor; iemand geeft je een tip over een bedrijf. Wat is het eerste dat je doet? In de meeste gevallen pak je je telefoon en zoek je dat bedrijf via Google. De zoekresultaten die je tegen komt en de website die vervolgens weergegeven worden, geven de eerste indruk over het bedrijf. Met name een website is een online visitekaartje.

Hoe zit het met jouw website?

Ben jij tevreden over jouw online visitekaartje?

Mijn naam is Loes Arentsen en ik ben wereldwijdwebverbeteraar. Met mijn bedrijf Online by Louise design en bouw ik websites, waarmee ik je bedrijf onder de aandacht breng op een site die bij jou en je wensen past. In deze blog geef ik je een aantal tips om het meest optimale uit je website te halen

8 tips om je website te verbeteren door Loes Arentsen van Online by Louise

Tip 1: Zorg ervoor dat je website inhoudelijk klopt

Als ondernemer sta je nooit stil, zowel jijzelf als je bedrijf ontwikkelt continu. Als je aanbod wijzigt, vergeet deze dan niet ook op je website te wijzigen. Heb je een nieuwe werkwijze ontwikkeld, doordat je bijvoorbeeld een opleiding hebt gevolgd? Voeg deze toe op de pagina waar jij vertelt op welke manier je werkt. Of vul de over-jou pagina aan met je net behaalde diploma, een nieuwe ervaring of inzicht dat je hebt opgedaan. Door de volledige informatie op je website te zetten, kan je potentiële klant alles over jouw bedrijf en jou als persoon lezen. Hierdoor loop je nooit omzet mis.

Tip 2: Voeg regelmatig nieuwe content toe

Als jij met regelmaat aan je website werkt, merkt Google dit op. Google waardeert dit, waardoor je een hogere positie in de Google zoekresultaten krijgt. Natuurlijk kan je content toevoegen in de vorm van een blog- of nieuwsbericht, maar het hoeft niet altijd zo uitgebreid. Ook het toevoegen van een nieuwe aanbeveling van jouw klant of het aanvullen van je portfolio met afgeronde projecten is al positief voor je Google-positie. Stil staan is geen optie, hou je website in beweging.

Tip 3: Hou je website veilig

Ongewenste indringers, die hou je natuurlijk het liefst buiten de deur. Zorg er daarom voor dat je website technisch goed in elkaar zit. Heb je een WordPress website? Vergeet dan niet met regelmaat de updates te draaien. Ook voor je klantbezoekers is het noodzakelijk dat je website veilig is. Het is verstandig je website te voorzien van een SSL certificaat. Dit certificaat zorgt voor een betere beveiligde verbinding. Hierdoor worden bijvoorbeeld ingevulde gegevens op contactformulieren versleuteld verzonden. Een SSL certificaat kun je opvragen via je hosting.

Tip 4: Wees niet afhankelijk van je webbouwer

Het klinkt misschien wat raar uit de mond van iemand die zelf websites bouwt, maar zorg ervoor dat je zelf – in ieder geval een beetje – uit de voeten kan met je website. Jouw bedrijf staat nooit stil en om die reden geloof ik dat een website nooit klaar is. Het is enorm frustrerend als jij nieuwe plannen hebt uitgedacht, maar je vervolgens omzet misloopt doordat je webbouwer deze nog niet op de website heeft kunnen zetten.

Alle websites die ik bouw voor mijn klanten, worden in WordPress gebouwd en altijd in het thema Divi. Het voordeel van dit thema is dat ik het compleet kan aanpassen naar de wens van de klant. Tegelijkertijd is dit thema heel eenvoudig in gebruik. Elke aanpassing kun je doen via het zogenaamde “what you see is what you get” principe. Je werkt in de voorkant van je website, dus je zit direct hoe een aanpassing op je website eruit zal gaan zien voor de website bezoeker. Door niet afhankelijk te zijn van je webbouwer, kun je bijna alle bovenstaande tips zelf uitvoeren. Vraag je webbouwer dus altijd om volledige toegang en kies vooral ook een webbouwer die je website maakt in een gebruiksvriendelijk thema.

Tip 5: Laat je website opvallen, maar maak er geen zoekplaatje van

Uiteraard is het goed dat je website opvalt en dat kan op verschillende manieren. Hou daarmee wel in gedachten dat een website ook gebruiksvriendelijk moet zijn. Er wordt bijvoorbeeld wel eens geëxperimenteerd met de plaatsing van een menu. Het is echter super frustrerend voor je websitebezoekers dat ze niet eenvoudig door je website kunnen navigeren omdat ze het menu niet kunnen vinden. Hou je dus enigszins aan de standaard indeling van een website, om het je websitebezoekers zo eenvoudig mogelijk te maken en val op door afbeeldingen, kleurgebruik en inhoud.

Tip 6: Maak je website mobiel-vriendelijk

Meer dan de helft van het websiteverkeer wordt op een telefoon gedaan. Op sommige websites is dit zelfs 90%! Het is daarom erg belangrijk dat je website goed wordt weergegeven en dus responsive is. Responsive wil zeggen dat jouw website zich aanpast aan het schermformaat van je websitebezoeker. Of een website mobiel vriendelijk is, is afhankelijk van het systeem waarin jouw website gebouwd is. In het geval van een WordPress website, heeft het gekozen thema hier invloed op.

Tip 7: Gebruik eigen afbeeldingen

Mensen zijn plaatjes kijkers. Het is dus verstandig je website te voorzien van mooie en passende afbeeldingen. Heel belangrijk is dat je afbeeldingen gebruikt die rechten vrij zijn. Je kan niet via Google een leuke afbeelding zoeken, deze opslaan en op jouw eigen website gebruiken. Hiervoor kun je zelfs een flinke claim ontvangen. Bovendien zijn andermans afbeeldingen nooit zo sterk als die van jouwzelf. Neem een fotograaf in de arm en laat goeie foto’s maken, die de juiste uitstraling voor jouw website hebben.

Tip 8: Maak gebruik van meta-teksten

Meta teksten zijn de teksten die door Google worden gebruikt bij de weergave van de zoekresultaten. Standaard haalt Google deze teksten van de betreffende pagina. Maar je kan deze teksten aanpassen, waardoor jij je potentiële klant al via Google kan triggeren! Afhankelijk van het systeem waarin je website gebouwd is, kun je meta teksten, titels en/of tags invoeren. Als je bijvoorbeeld een WordPress website hebt, kun je gebruik maken van de plugin Yoast. Per pagina kan jij daarmee bepalen wat de metatitel en -omschrijving moet zijn.

Een website is nooit af, maar gelukkig kun je met kleine aanpassingen ervoor zorgen dat je website mee beweegt met je bedrijf en constant verbeterd wordt!

Loes Arentsen, Online by Louise

Hoe verder?

Je website is één van je marketingmiddelen en wat mij betreft de belangrijkste. In mijn volgende blog lees je de tips van een tekstschrijver als het gaat om het schrijven van goede webteksten. Blijf je me volgen? Meld je aan voor mijn inspiratiemail en ontvang maandelijks mijn praktische tips op het gebied van marketing en evenementen.

Aangenaam…Chantal Bannink 🙋‍♀

Met mijn bedrijf LenteBloesem begeleid ik bedrijven en ondernemers om zichtbaar te worden op hun eigen manier, een manier die bij hen past. Zoals mijn vader ~ die mij LenteBloesem noemde ~ dat al voor zich zag, bied ik hen hulp om tot bloei te komen.

Vragen?

Heb je vragen over één van bovenstaande tips? Ik help je graag. Stuur me gerust een bericht: info@lentebloesem.com.